Mittwoch, 3. Juni 2015

အခ်ိန္လု၍ နံနက္စာ စားေနသူမ်ား လိုက္နာရန္

နံနက္စာကုိ ဂ႐ုတစိုက္အခ်ိန္ေပးစားရန္ မျဖစ္ႏုိင္သူမ်ား အတြက္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေစမည့္ နံနက္စာစားရန္ လမ္းၫႊန္ခ်က္မ်ားကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါသည္။
နံနက္ပုိင္း အခ်ိန္မေပးႏုိင္သူမ်ားအေနျဖင့္ ညကတည္းက ၾကက္ဥမ်ားျပဳတ္၍ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းထားလိုက္ပါ။နံနက္အျပင္ထြက္ခ်ိန္တြင္ ၾကက္ဥျပဳတ္မ်ားကုိ အခြံခြာ၍ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၍ စားေသာက္ႏုိင္သည္။

ယင္းအစားအစာမ်ားမွာ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေစသည့္အျပင္အလြယ္တကူသယ္ယူသြားႏုိင္သျဖင့္ သင္သြားရာလမ္းတြင္လည္းစားေသာက္ႏုိင္ၿပီး ဗုိက္ျပည့္ေစႏုိင္ေသာ နံနက္စာျဖစ္သည္။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္အခ်ိဳ႕ထည့္ေပါင္းစပ္ ၍ နံနက္စာစားပါ။ အက်က္ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကုိ ၀က္ ေပါင္ေျခာက္အနည္းငယ္၊ လတ္ဆတ္ေသာ ေဒါက္ခြရြက္မ်ားႏွင့္  တြဲစားသင့္သည္။ အကယ္၍ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက ပန္းသီးျခမ္းအခ်ိဳ႕ (သုိ႔မဟုတ္) အခြံမာသီးအခ်ိဳ႕ ေရာစပ္၍ စားပါ။ ညကတည္းက ယင္းအစားအစာမ်ားကုိ အလံုပိတ္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးငယ္တစ္ လံုးျဖင့္ ထည့္သိမ္းထားပါ။
ညကတည္းက သင္အႀကိဳက္ဆံုးသစ္သီးမ်ားကုိ ဗာဒံေစ့၊ ေထာပတ္သီးႏွင့္ ပ႐ုိတိန္းဓာတ္တို႔ျဖင့္ ေရာစပ္၍ ျပင္ဆင္ထားပါ။ ခ်ယ္ရီသီး၊ ဘယ္ရီသီး၊ ဂရိတ္ဖ႐ုစေသာ အသီးမ်ားမွာ က်န္းမာေရး အတြက္ ပုိေကာင္းသည့္။ သုိ႔ေသာ္ယင္းမွာ သင့္အတြက္ ညအခ်ိန္ အခ်ိဳပဲြျဖစ္မသြားေစရန္ သတိထားပါ။
ယမန္ေန႔ညေနက က်န္ေသာ အစားအစာမ်ားမွာ ေနာက္ေန႔နံနက္စာအျဖစ္ စားသံုးႏုိင္သည္။ ၾကက္သားဟင္းထဲက ၾကက္သားကုိယူ၍ ေပါင္မုန္႔ျဖင့္ညႇပ္ၿပီး အသားေပါင္မုန္႔အျဖစ္ စားႏုိင္သည္။
ဟင္းရြက္သုပ္ကုိလည္း ေပါင္မုန္႔ျဖင့္ ညႇပ္စားႏုိင္သည္။ ပလာတာ (သုိ႔မဟုတ္) ခ်ာပါတီမ်ားကို ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အက်န္မ်ားထည့္၍ လိပ္ကာ နံနက္စာအျဖစ္ စားေသာက္ႏုိင္သည္။

0 Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Abonnieren Kommentare zum Post [Atom]

<< Startseite